• ДОМ ЗА ДЕЦА И МЛАДИ "БЛАГОЈ МУЧЕТО" - СТРУМИЦА

Одбележан 23 Април светскиот ден на книгата

  Домот за деца и млади ,,Благој Мучето,, -Струмица во соработка со ООУ ,,Видое Подгорец,,-Колешино го одбележа светскиот ден на книгата и авторското право.По тој повод  три млади поетеси : Марија Спасова, Илина Врешкова и Рената Атанасова , кои се постојани соработници на полето на литературната дејност на Домот за деца и млади , читаа […]

Read More
Одебележување на Светскиот ден на Литературата за деца

  По овод 2 Април Светскиот ден на литературата за деца , Дом за деца и млади,,Благој Мучето,, – Струмица организираше литературно дружење на ужениците од основните училишта од Струмичкиот регион со роднокрајни писатели на литература за деца .Гости на средбата беа Киро Донев,Димитар Алачки, Сузана Мицева -кои што читаа своја поезија за деца.Исто така […]

Read More
Изложба на ликовни творби,, Цвеќе-2017,,во Дом на култура,,Јане Сандански,,-Ново Село
         На 28.03.2018 година во Домот на културата „Јане Сандански“ во Ново село беа изложени 58 ликовни творби.Оваа изложба станува традиционална, ие дел од проектот ,,Превземање на три изложби,финансирани од Министерството за култура,. Конкурсот за изложбата беше распишан од страна на Домот за деца и млади „Благој Мучето“ од Струмица. На овој [...] Read More
Литературно дружење на учениците од ООУ ,,Маршал Тито,,-Муртино со писателот Киро Донев

   На 14.03.2018 година одржано литературно дружење на учениците од ООУ ,,Маршал Тито,, од Муртино со писателот Киро Донев.Киро Донев познат писател и автор на ТВ драми, раскази за деца ,басни ,но најзастапен е како писател  на детска поезија.Тој своето образование го започнал токму во ова училиште,каде денес заедно со учениците ги сподели своите сеќавања […]

Read More
Отворање на изложба и доделување на награди по распишаниот конкурс по повод 8 Март

На 06.03.2018 година беше отворена изложба од пристигнатите ликовни творби по распишаниот ликовен и литературен конкурс по повод меѓународниот ден на жената 8 Март на тема ,,Жената-симбол на трудљубивост, храброст, нежност и љубов,,. На истиот настан од пристигнатите 200 ликовни творби и 90 литературни творби, доделени скромни, но стимулативни награди и тоа 19 за ликовните […]

Read More
Конкурс на тема ,,Зима-семејство и празници, снег и игра,, и доделување на награди

На 28.12.2017 година беше отворена изложба по распишаниот конкуср на тема ,,Зима-семејство и празници, снег и игра,, и на добитниците им беа доделени награди. p:before { content: ” “; } p:before { content: ” “; } p:before { content: ” “; } p:before { content: ” “; } Изложбата се реализираше традиционално по повод Новогодишните […]

Read More
Новогодишна програма за деца

На 26.12.2017 година Домот за деца и млади ,,Благој Мучето ,,ја реализираше својата Новогодишната програма со изведба на неколу кореографии во соработка со учениците од ОУ ,,Сандо Масев,, и ОУ ,, Никола Вапцаров,, во знакот на доаѓањето на Новата година, со тимска работа на учениците и вработените во Домот за деца и млади. p:before { […]

Read More
Make a Donation
Paybal button
Become A volunteer